Valaki imádkozott érted

Voltál-e már magányos, csüggedt? Vagy épp most vagy nagyon szomorú? Láttad-e már teljesen kilátástalannak, reménytelennek a helyzetedet? Tudtad-e bizonyos helyzetekben, hogy cserbenhagytak, és ami még rosszabb, te is cserbenhagytál másokat? Volt-e már úgy, hogy magad előtt is szégyenkeztél viselkedésed, tetteid, szavaid miatt? Nemcsak magad előtt, de szeretteid – még a láthatatlan Isten előtt is? Volt-e már, hogy úgy érezted, nincs értelme az életednek, értéktelen semmi vagy, szégyenfolt a teremtésen? Neked is szól Jézus Simon Péterhez intézett szava:

a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én imádkoztam érted, hogy el ne fogyjon a hited Luk 22:31-32

Ő minden helyzetet, minden bukási lehetőséget előre lát, és könyörög érted Atyjához! Mi volt Jézus kérésének tárgya? Tanítványának hitbeli megerősödése, növekedése! Hitért könyörgött, mert ez az a kapocs, amely összeköt a mennyel és Jézus jelenlétét, bennünk lakozását tudatosíthatja bennünk.

Ne gondold, hogy a fenti ígéret csak Péternek szólt! Minden korszak minden gyermekére vonatkozik a krisztusi ima:

nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is, akik az ő beszédükre hisznek majd én bennem Ján 17:20

Az Úr Jézus könyörülő, hű főpap, aki megindul gyengeségeink láttán és könyörög érted! Ha Ő nem adja fel, te sem adhatod fel! Ha Ő nem mond le rólad, nincs jogod lemondani magadról, hiszen megvásárolt magának. Soha ne csüggedj, Valaki imádkozott és imádkozik érted! Fogadd el kezéből a bocsánatot, a megújító erőt és a békesség örömét! Aki könyörög érted, az szeret, a saját életénél is jobban! Örülj és nézz fel! Hit által győztes lehetsz az Úr Jézusban, csak keresd Őt, életed forrását és megtartóját! Boldog lesz, ha még többet tehet érted.