Várok rád

Mielőtt a Földet megformáltam, már elgondoltalak. Látták szemeim alaktalan testedet, fejlődésedet az anyaméhben. Alig vártam, hogy megszüless. Az első akaratlan mosolyod óta várom, hogy egyszer rám mosolyogj. Az első félelmed, sírásod, szomorúságod óta gondoskodom számodra a bátorításról. Láttam az első, bizonytalan lépéseidet, de angyalaimnak parancsoltam felőled, hogy meg ne üsd magad, ha elesel. Amikor az első szavakat kiejtetted, selypítve – értettelek, jobban, mint édesanyád. Mikor még nyelveden sincs a szó, messziről értem gondolataidat, akkor is, ha nem válik mások számára hallhatóvá. Értelek jól. Mindig várom, hogy egyszer imáidban megszólítasz, hogy megosztod velem gondjaidat, örömödet, bánatodat, új felfedezéseidet. Láttam, hogy a legutóbbi, vörös telihold elgondolkodtatott az égbolt szépségéről.

De nem mindig érted üzeneteimet. Nem mindig veszed észre a felhő mögül előbukkanó Napot. Nem mindig látod meg a szivárványt vagy a kabátodra hulló hópelyhek szépségét. Pedig a kedvenc mintádat formáltam meg belőlük. De elolvadt, mielőtt ránéztél volna. Folyton ott vagyok melletted, nem maradok el mellőled – és várom, hogy észrevegyél. Megannyi jelet teszek utadba minden reggel: egy feketerigó, egy útszéli koldus, az újságárus, vagy a buszon, a szomszédod révén. Némelyik gyönyörű, némelyik nyomorult, esetleg nagyon idegesítő. De üzenek általuk.

Várok rád. Hátha egyszer lesz időd engem meghallani és válaszolni. Hátha egyszer jössz, leülsz és beszélsz hozzám és velem, csak velem – vagy csak egyszerűen hallgatsz. Nem újságot olvasol, nem aggódsz, nem mobilozol, zenét hallgatsz vagy filmet nézel. Várok rád, hátha megoszthatom veled szívem kincseit. Hogy ne légy többé bizonytalan afelől, hogy szeretlek. Hogy észrevedd, már rég teljesült a kérésed. Hogy van valaki, aki tőled vár szeretetet, néhány őszinte szót. Hogy megérts és felfogd, irántad való szerelmem nem hangulatod és állapotod, hited vagy hitetlenséged függvénye. Ha apád és anyád elhagynának is, én sohasem feledkezem meg rólad. Bukásaid közben és után sem hagylak el, csak te fordítasz nekem hátat. Ha megfordulsz, rögtön megtalálsz.

Várok rád. Egy örökkévalóság óta várlak. Szeretlek.